top of page

Miksi dieetit eivät toimi?

Dieettiä voi kokeilla, koittaa ensi yhtä, sitten toista. Tavoitteena on pudottaa painoa, mutta epäonnistuminen voi olla turhauttava ja masentava kokemus.

Kaikista dieeteistä väitetään, että ne auttavat pudottamaan painoa, mutta jos ne todella toimivat, miksi ihmeessä on niin paljon onnettomia ylipainoisia ihmisiä?


Miksi-dieetit-eivat-toimi

Miksi kilot palaavat takaisin? Ja sen lisäksi korkojen kanssa?!

Laihduttaminen tuntuu usein taistelulta, johon liittyy monia vaikutuksia.

Miehet laihtuvat nopeammin kuin naiset. Dieetit voivat vaikuttaa miehiin, mutta täysin sopimattomat naisille. Kuitenkin tiedämme, että dieeteillä ei ole pysyvää vaikutusta.

Etkö joka kerta lihoa sen jälkeen kun laihdut? Lihoatko sinä dieetin jälkeen?

Painon vaihtelu aiheuttaa pettymyksen tunteita, myös se on epäterveellistä. Kehon terveenä pitäminen edellytä pyrkimystä.

«Ihmelääkettä» ei ole olemassakaan.


Väärin väittämät:

  • Jos syöt vähemmän, painosi putoaa.

  • Rasvojen syöminen on epäterveellistä, minkä vuoksi niitä tulisi välttää.

  • Vähärasvaiset tuotteet auttavat pudottamaan painoa.

  • Rasvojen polttaminen edellyttää intensiivistä liikuntaa.

  • Margariini on terveellisempää kuin voi.

Kun opit ymmärtämään miten kehosi toimii, voit saavuttaa terveen painon ja henkilökohtaista tyydytystä.

Markkinat kehittää uusia dieettejä ja laihdutustuotteita nopeammin kuin sää muuttuu. Uudet dieetit myynnin edistämiseksi kirjoja ruokavalioon, videoita, visuaalisia apuvälineitä, keittokirjoja, kirjoja, erityistä ruokaa, jne. Niissä sanotaan painon pudottamisesta ja pursuavat kauniita sekä hyvävartaloisia ihmisiä.

Monista dieeteistä nykyään puhutaan, että ne perustuvat lääketieteelliseen tutkimukseen.

Tiedätkö, miten tehdä tutkimustietoa? Tutkimus ruokavalion ja metaboolinen toiminnan toimenpiteet yleensä testataan ihmistä on mies.

Ei tarvitse olla tiedemies ymmärtääkseen, että painon miehiä ja naisia ilmenee eri tavoin.


Onko keinoa päästä ylipainosta eroon? KYLLÄ

Pystytkö voittaa ylipainoa? KYLLÄ


Kuuntele kehoasi

Miehellä on keskimäärin 26 miljardia ja naisilla 35 miljardia rasvasolua. Naisen kokonaispainosta rasvan osuus on keskimäärin 27%, miehillä 15%. Tähän on olemassa biologiset syyt. Rasvalla on tärkeä merkitys lisääntymisessä, naisen keho varastoi rasvoja raskauden varalta. Rasvaa tarvitaan myös ovulaatioon. Tytöillä kuukautiset alkavat vasta, kun heidän kehossaan on rasvaa vähintään 17%. Hyvin pitkään äärimmäisen tiukalla dieetillä olleet naiset ovat joutuneet toteamaan, etteivät enää pysty hedelmöittymään. Myös urheilijoiden, voimistelijoiden, anorektikkojen kuukautiset voivat ennen pitkää loppua, vaikkakin eri syistä. Elimistön rasvamäärä on tällöin laskenut alhaiseksi.

Vaihdevuosiin tultaessa munasarjat tuottavat yhä vähemmän estrogeeniä, jolloin elimistön rasvavarastot toimivat tämän elintärkeän hormonin tuottajana. Estrogeeniä syntyy rasvakudoksissa koko elämän ajan, minkä vuoksi vähärasvaiset ja täysin rasvattomat dieetit, joita niin usein laihduttajille suositellaan, ovat aina virhevalintoja. Vaihdevuosien aikana ja niiden jälkeen elimistössä olevalla rasvalla on entistä suurempi merkitys.

Tutkimuksissa on todettu, että naisten laihduttaessa lähes 25% painon pudotuksesta tulee vedestä, luista, lihaksista ja muusta rasvattomasta kudoksesta.

Täytyy myös muista, että naisen keho käyttää hiilihydraatteja rasvan tallentamiseen. Miehet pääsevät nopeampi ylimääräisistä kiloista, kun taas naisilla on hidas ja tuskallinen prosessi.


Tuleeko dieetiltä lisää painoa?

Oletko laihtunut dieetin avulla?

Oliko näin, kun ensi olet tiputtanut painoasi ja sitten seisot vaa’alla?

Tuliko painosi takaisin dieetin jälkeen?

Oliko seuraava dieetti vaikeampi?


Jos vastasit «kyllä» vaikka yhteen kysymyksen, se tarkoita sitä, että tiedät omasta kokemuksesta — dieetiltä saat lisä painoa.

terveys naiset miehet dietti

Ongelmana on se, kun vähennät syömistä pudottaaksesi painoasi, kehossasi käynnistyy «hälytystila». Kun ravintoa on käytettävissä niukasti, aineenvaihdunta hidastuu, jotta elimistö pystyisi käyttämään vähäisetkin ravintomäärät tehokkaasti hyödyksi. Jos esimerkiksi olet viikon dieetillä ja palaat sen jälkeen takaisin vanhoihin tottumuksiisi, aineenvaihduntasi on edelleen hidastunut, vaikka oletkin palanut normaaliin ruokavalioon. Tämä tarkoita sitä, että pudotetut kilot tulevat takaisin ja jopa muutaman lisäkilonkin.

Ravinnon vähetessä keho pitää kiinni rasvavarastoistaan, käyttää lihaskudosta energialähteenään ja menettää nestettä. Kun olet dieetillä, keho ei voi tietää, että se on väliaikaista. Tällöin puolustusmekanismit astuvat kuvaan mukaan, kehon ryhtyy säästelemään ja varastoimaan.

Elimistön ykköstehtävä on selviytyä hengissä, ja se käyttää hyväksensä kaiken ravinnon, mitä se vain saa käyttöönsä. Terveellinen ja laadukas ravinto luonnollisestikin helpottaa elimistön tehtävää, joten pysyt terveenä ja painonhallinta on helppoa.

Tutkimukset ovat osoittaneet myös sen, että ruokahaluun ei vaikuta pelkästään ravinnon määrä vaan myöskin sen laatu.

Kaulassa sijaitseva kilpirauhanen säätelee aineenvaihduntaa yhdessä hypotalamuksen ja aivolisäkkeen kanssa. Kun olet dieetillä, kilpirauhanen toimii vajaatehoisesti ja seurauksena väsymys, heikkous, epäjaksavuus.

«Tulevaisuudessa lääkäri ei määrää potilaille lääkkeittä vaan pyrkii herättämään potilaassa kiinnostuksen ihmisten rakennetta, ravitsemusta ja sairauksien ehkäisyä kohtaan» Thomas Edison

Mitä pidät tärkeimpänä? Keskittyä siihen, mitä auttaa paremmin. Aloitta vaikka heti, askel askeleelta, ja laihduta terveellisesti. Pääsee eroon epäterveellisestä laihduttamisesta. Oppii hallitsemaan terveyttäsi. Tekee terveellisestä ruokavaliosta elämäntavan.

5 katselukertaa0 kommenttia

Aiheeseen liittyvät päivitykset

Katso kaikki

Comentarios

Obtuvo 0 de 5 estrellas.
Aún no hay calificaciones

Agrega una calificación
bottom of page