top of page

Vesi on elämän lahja

Ilman vettä ei olisi elämä. Tosiasia, että jokainen ihminen tarvitsee puhdasta vettä. Ihmisessä on kaksi kolmasosaa vettä.


vesi on elämän lahja

Vesi ja terveys

Vesi virtaa veressämme, ui soluissamme ja niiden välillä. Se toimii ravinnon ja aineenvaihdunnassa syntyneiden tuotteiden liuottimena sekä kuljetusvälineenä. Lisäksi vesi säätelee elimistön lämpöä. Jotta tämä aineenvaihdunta sujuisi, täytyy ihmisen juoda vettä säännöllisesti, joka päivä 30 ml per yksi kilo kehon painoa.


Elimistön veden kokonaismäärä vaihtelee iän, sukupolven ja kehon rasvapitoisuuden mukaan. Vastasyntyneillä veden kokonaismäärä on 80 % ja vanhuusiässä se laskee 50 %:iin kehon painosta.


Muutaman prosentin nestevajaus aiheuttaa työkyvyn heikkenemistä, väsymystä, päänsärkyä. Jatkuva veden juominen ei kuitenkaan ole terveydelle hyötyä. Veden menetys aikuisella noin 20% ja pikkulapsilla 13 — 16%, johtaa väistämättä janokuolemaan.


Pienillä lapsilla perusaineenvaihdunnan nopeus on lähes kaksinkertainen aikuisiin verrattuna nopean kasvun, solureaktioiden suuren määrän ja solumateriaalin kiihtyneen synteesin takia. Vajaaravitsemus ja vähäkalorinen ruokavalio vähentävät perusaineenvaihdunnan nopeutta noin 15 — 20 %.

vesi on elämän lahja

Vesi on paras janojuoma

Ihmisen pitäisi juoda puhdasta, happi- ja mineraalipitoista vettä.

Kemian termein elektronin lisäystä kutsutaan reduktioksi, pelkistämiseksi, ja elektronin poistoa puolestaan oksidaatioksi, hapettumiseksi.

Arvon nimeltä ORP — oksidatiivinen reduktiopotentiaali avulla voidaan määrittää veden elektroniaktiviteetin eli energiapotentiaalin määrä laskemalla sen elektronien lukumäärä.


Energisoituva vesi toimii voimakkaampana antioksidanttina, eli tehokkaasti ehkäisee vapaiden radikaalien aiheuttamista.


Veden ORP arvo on oltava vähintään -250 mV (millivolttia) ja parempi kuin suurempi -1250 mV (millivolttia), silloin keho saa energia vedestä.


Kun veden ORP arvo on +400 mV (millivolttia) ja enemmän +1250 mV (millivolttia), silloin vesi ottaa energia kehosta.


Veden pH arvo on oltava yli 7. Alkalinen vettä tarvitaan alkalisille kivennäisaineille, kuten kalsium, natrium, kalium ja magnesium.


Hyvälaatuinen vesi, jolla on terveellinen rakenne ja hyvä energiasisältö, edistää hyvää terveyttä.


Päivän alkajaisiksi, kuin myös ennen nukkumista on hyvä juoda lasi vettä. Virtsankarkailusta kärsiville kannattaa veden juontia vähentää illalla.

Aterian aikana tai heti aterian jälkeen ei suositella juoda vettä, koska se hidastaa ruoansulatusta. Syödessäsi juominen vähentää syljeneritystä ja häiritsee siten ruoansulatusta, joten voi aiheuttaa ruoansulatusvaivoja, liikahappoisuutta ja pahoinvointia. Parempi juoda vettä noin 30 min ennen ruokailua, tai 2 tuntia ruoan jälkeen. Vettä suositella juoda pienellä määrillä, ethän juo kerralla montaa lasillista.


Vesi voi huuhtoa elimistöstä myrkkyjen lisäksi suoloja ja mineraaleja, joten paitsi veden laatuun, myös ruokavalioon on syytä kiinnittää huomiota.

Juomat kuten kahvi, tee, alkoholijuomat, hiilihappojuomat eivät osallistu lisää nesteen saamisesta, vaan poistavat nestettä kehosta.

3 katselukertaa0 kommenttia

Aiheeseen liittyvät päivitykset

Katso kaikki

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page