top of page

Happo-emästasapaino

Tutkimuksen mukaan hapan elämäntyyli on erittäin haittaa terveydelle. Emäksinen elämäntyyli hyvin voi parantaa terveyttää ja energisyyttä, sekä tukea immuunijärjestelmää, myös lisätä elinvoimaisuutta, nuorekkuutta ja suojaa sairauksilta.

Liikalihavuuden ja sairauksien syynä on elimistössä liiallinen happamoituminen. Hyvän happo-emästasapainon ylläpidolla on siis tärkeä terveyttä ylläpitävä merkitys.

happo-emästasapaino

Miksi elimistön pH-arvo on merkityksellinen?

Sairaudet eivät välttämättä tule kehon ulkopuolelta, vaan meidän oma elimistömme alkaa happamoituneena tuottamaan bakteereja, hiivoja, homeita ja sieniä. Oikea happamuus auttaa meitä pysymään terveinä. Miten enemmän syömäämme ruokaa on käsitelty, sitä enemmän se happamoittaa elimistöämme.

Elimistön liiallinen happamuus häiritsee elimistön toimintaa, aiheuttaen erilaisia sairauksia ja kipuja, sekä ennenaikaista vanhenemista.

Monet arkiset vaivat, kuten huono suoliston toiminta, ilmavaivat, närästys, päänsärky ja migreenialttius, ihon huono kunto, säryt ja kolotukset sekä jatkuva väsymys voivat johtua elimistön happamuudesta.

Kehon happamuus on yksi tekijä osteoporoosin ja osteomalasian synnyssä. Luustolla on tärkeä merkitys elimistön happo-emästasapainon ylläpidossa. Kehon happamuus aiheuttaa luuston haurastumista. Kalsiumvarastona toimimisen ohella luut osallistuvat veren ja solun ulkoisen nesteen happo-emästasapainon ylläpitoon.

Luukudos toimii happamuutta vastaan vapauttamalla tarvittaessa luustosta hydroksidi- ja fosfaattianioneja sekä kalsiumkationeja. Lieväkin happamuus lisää huomattavasti osteoklastien eli luukudoksen hajottamiseen erikoistuneiden solujen aktiivisuutta ja vähentää osteoblastien eli luukudosta muodostavien solujen aktiivisuutta. Näin luukudoksen hajoaminen on nopeampaa kuin luukudoksen muodostuminen.

Viimeisimpien tutkimusten mukaan osteoporoosi ei ole vähentynyt kalkkitabletteja syömällä. Kalsiumin aineenvaihdunta on paljon monimutkaisempi tapahtuma, johon liittyy oleellisesti elimistömme happo-emästasapaino.

Keho tulee vastustuskykyisemäksi erilaisia sairauksia ja fyysisiä vaivoja vastaan kun kemiallinen ympäristö on tasapainossa. Nivelreuma helpottuu, vastustuskyky paranee ja vilustumiset vähenevät, samoin iho ongelmat ja sisäelimien kuormitus vähenee.


Elimistön nesteissä happamien ja emäksisten aineidentasapaino

Happo-emästasapaino on pohjanäyttö. Mitataan pH-asteikolla: 1 — happo, 14 — emäs, 7 — neutraali.

Ihon pH arvo 4,5- 5,5 on normaali. Silloin iho suojaa elimistöä parhaiten tartuntoja vastaan.

Elimistössä kaikki biokemialliset prosessit toimivat parhaiten silloin, kun elimistön pH arvo on 7 – 8 välillä. Kun elimistön pH arvo on 2,5 tai alle, niin elimistö lakkaa toimimasta.

Otto Warburg sai Nobelin fysiologian lääketieteen palkinnon todistaessaan vuonna 1932, kun elimistön pH-arvo on 7,45 — 7,55 niin silloin syöpäsolut eivät lisäänny elimistössä.

…tutkimus osoittaa, että kasvainten pH on aina hapan ja että käyttämällä erittäin emäksisiä mineraaleja pH-arvon nostamiseen, syövän kasvu (ja imusolmukkeiden puuttuminen asiaan) voidaan estää… ph-ihme.fi/tutkimukset

Kudosten happo-emästasapainon pitäminen neutraalina ravinnon avulla on erittäin tärkeää.

Kaikki hiilihappoa sisältävien kivennäisvesien ja virvoitusjuomien happoarvo on 2,4-4.

Miten ihmisen elimistö kestää niiden juomisen, eikä lakkaa toimimasta?

Koska kehossa on neljä emäksistä mineraalia: kalsium, natrium, kalium ja magnesium. Juuri näiden avulla keho saa lisää emäksisyyttä.

Mistä keho ottaa nämä mineraalit? Hiuksista, kynsistä, hampaista, lihaksista, sydämestä, luista. Joskus 40-vuotiaana ihminen näyttää huonolta, koska pH taso on alhainen ja mineraalit (kalsium, natrium, kalium ja magnesium) ovat vähentyneet huomattavasti.

Nuorena ihminen eikä huomaa aiheutuvia oireita happamuudesta, koska elimistön happamoituminen kestää vuosiа.

2 katselukertaa0 kommenttia

Aiheeseen liittyvät päivitykset

Katso kaikki

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page