top of page

Kenkien vaikutukset

Päivitetty: 29. tammik.

Jalkaterveyden kannalta tärkeintä on kiinnittää huomiota kengän istuvuuteen. Istuvuudessa kengän laajuus, leveys ja pituus ovat tärkeimmät ominaisuudet.


Jokaisen ihmisen jalkaterien koko, malli, jalkakaaren korkeus, päkiän ja kantapään leveys sekä päkiän ympärysmitta ovat yksilölliset. Lisäksi osalla ihmisistä on varpaiden asentopoikkeamia ja tiettyjen sairauksien yhteydessä muutoksia jalkaterien rakenteissa. On siis mahdotonta, että sama kenkämerkki ja - malli istuisi kaikkien jalkoihin.

Sopiva kenkä ei paina, purista eikä hankaa päkiän kohdalta, vaan tuntuu mukavan napakalta. Kantapään pitää pysyä tukevasti paikalla ja suorassa asennossa kävellessä.


Kengät muuttavat koko kehon luonnollisia asentoja ja toimintaa: pystyasentoa, alarajojen linjausta, jalkaterien etu-, keski ja takaosan asentoja, nivel- ja lihastoimintoja, painon jakautumista, askellusta ja kävelytyyliä. Kengät rajoittavat eri tavoin kehon ja jalkaterän toimintoja sekä aiheuttavat monia jalkavaivoja ja -sairauksia. Painavien kenkien aiheuttama kuormitus pakottaa jalkaterän väärään asentoon kävelyn aikana ja normaali askellus häiriintyy.


Kengät muuttavat erityisesti jalkaterien kuormitusta.


Liian pienet kengät ja sukat vaikuttavat oleellisesti kynsimuutosten kehittymiseen.


Monien jalkakipujen ja -vaivojen keskeinen syy on edelleen epäsopivien kenkien käyttäminen.


Kenkien korkea sisälämpötila ja suhteellinen kosteus lisäävät jalkainfektioriskiä. Urheilukengissä jalkaterät hikoilevat noin 50% enemmän kuin muissa umpinaisissa kengissä.

Mitä korkeampi korko, sitä enemmän päkiän kuormitus lisääntyy.

Kengät jalassa liikkuminen ei ole luonnollista. Kaikki kengät muuttavat alaraajojen ja jalkaterien kuormitusta ja lihasten toimintoja. Jalkaterän lihakset ja luiset rakenteet sopeutuvat kenkiin. Kun varpaita ja jalkateriä pidetään riittävän kauan epäluonnollisessa asennossa pienissä kengissä, niillä on taipumus jäädä väärään asentoon. Kun yksi varvas ei toimi oikein, kaikki jalkaterän toiminnot muuttuvat.


Jalkahoito on hyödyllistä. Täysin oikein! Jalkahoito on erittäin hyödyllistä monellakin tavalla.


Jalkahoidossa käytetään erilaisia menetelmiä ja tekniikoita, kuten jalkojen hierontaa, kynsien leikkaamista ja ihon hoitoa. Tämä auttaa ylläpitämään jalkojen terveyttä ja ehkäisemään erilaisia jalkaongelmia, kuten kovettumia, känsiä ja sisäänkasvaneita kynsiä.

Jalkahoidossa on mukana rentouttava hieronta, joka auttaa lievittämään jännitystä ja stressiä kehossa. Jalkojen hierominen ja hoitaminen voi auttaa rentoutumaan ja saavuttamaan mielenrauhaa.


Jalkahoidossa kiinnitetään huomiota myös esteettiseen puoleen, kuten kynsien leikkaamiseen, kynsinauhojen hoitoon ja jalkojen ihon kosteuttamiseen. Tämä voi parantaa jalkojen ulkonäköä ja tehdä niistä kauniimmat.


Me luomme sinulle kauneuden maailmaan, jossa jalkasi saavat lumoavan huomion.

19 katselukertaa0 kommenttia

Aiheeseen liittyvät päivitykset

Katso kaikki

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page