top of page

Miten tulla kauniiksi ja terveeksi?

Kysymykset terveyden ja kauneuden ovat aina esillä. On paljon erilaisia neuvoja joista suurta osaa emme ota huomioon. Kaiken kaikkea ensi täytyy ymmärtää «juuren» ongelma ja vasta sen jälkeen miten voisi korjataan sen.

miten tulla kauniiksi ja terveeksi?

Kauneutta eri näkökulmasta

On tavallista, että suhtaudumme iho- , hius- ja kynsiongelmiin vain kosmetologin näkökulmasta, että se olisi vain esteettinen puute.

Emme välttämättä osaa yhdistää näitä muutoksia kehon yleistä kuntoa tai erillisen elimen. Ja se on iso virhe joka voi aiheuttaa suuria ongelmia.

Ihon, hiusten ja kynsien kunto on riippuvainen kehon yleiskunnosta tai erillisestä elimestä, myös tarkka osoitin nuoruuteen ja terveyteen. Yleensä emme poista syytä vaan kuluttamme paljon vaivaa, aikaa ja rahaa taistella vastaan ulkoisia ilmentymiä ja sairauksia. Se on yhtä «viisasta ja hyödyllistä» kuten rakentaa talon ilman perustusta. Lopputulos ongelman ratkaisu on aina väliaikainen.

Kesä on kaikkein paras ajankohta hyvinvoinnin kohottamiseen ja nuorentumiseen. Kesä on tehokas akku ihmiselle, mitä riittää pitkään talveen yli, mutta sen täytyy osata ladata oikein.

Kevään tullessa iho vaati enemmän huomiota ja hoitoa, kirkas auringonvalo ei aina vaikuttaa positiivisella tavalla.

Yksinkertaiset neuvot auttavat olemaan hieman huomaavaisempia ihon suhteen. Muistakaa, vain 40% iho riippuu kosmeettisesta hoidoista, ja 60% riipu siitä, minkälaisen elämäntavat pidämme, mitä syömme, kuinka positiivinen olemme elämässämme.


Ihastuttava ulkonäkö

Millä iho on oikeastaan ansainnut kaiken sen piinan ja huonon kohtelun, jolle se joutuu alttiiksi päivittäin? Onko sitä todella pestävä ja hangattava, saippuoitava ja rasvattava, rasitettava kauneudenhoitoaineilla ja peitettävä maaleilla, jopa paahdettava tuntikausia polttavassa auringossa?


VIEHÄTTÄVÄ ULKONÄKÖ

Iho on sentään luonnon pieni ihme. Se hengittää, se imee ja erittää aineita, se suojaa tuulelta ja sään rasituksilta, vieläpä taudinaiheuttajilta. Se muodostaa vitamiineja. Kaiken lisäksi se on kaunis. Puhdas, hohtava iho on aina ollut kauniina pidetyn ja moitteettoman ulkonäön perusta. Moni on joutunut huomaamaan, että ongelmaihosta ja ihosairauksista kärsivät ovat hädin tuskin seurapiirikelpoisia, vaikka minkäänlaista tartuntavaaraa ei olisi.

On kuitenkin selvää, että ihon ulkoinen kauneus on peräisin sisältä. Kauniin ihon saa syömällä terveellisesti ja elämällä järkevästi. Vaikka ihoa olisi kohdeltu kaltoin jo vuosia, paljon voi vielä korjata.

Iho saattaa rasittua esimerkiksi liiallisesta hoitoaineiden käytöstä tai tiheästä pesemisestä, joka liuottaa siitä luonnollisen rasvan.

Kun tietää, kuinka mutkikas ihon rakenne on, ei voi ihmetellä niiden aineiden moninaisuutta, joitta tämä ulkoinen kuoremme tarvitsee pysyäkseen elinvoimaisena ja terveenä. Postimerkin kokoisessa kappaleessa kasvojen ihoa on kolmisen miljoonaa solua, neljä metriä verisuonia, neljä metriä hermoja, kymmenen hikirauhasta, 18 talirauhasta, 25 hermopäätettä ja vielä yhtä ja toista muuta.

Kauneus on sisäsyntyistä. Voiteet pitävät ehkä ihon joustavana, mutta ihon terveys riippuu pitkälti ruokavalion koostumuksesta.

Kasvojen iho on suojaton vahingollisia vaikutuksia vastaan, ja myös väsymys näkyy siitä nopeasti. Ihoa pitäisikin hemmotella hieman myös ulkonaisesti vaikkapa päivittäin.

Sekoita kaksi ruokalusikallista rahkaa ja teelusikallinen hunajaa ja levitä seos kasvoille, kaulalle ja dekolteelle. Tämä kasvonaamio elvyttää ihon nopeasti, sillä siinä on arvokkaita vitamiineja ja kivennäisaineita.


TERVE SUOLISTO – TERVE IHO

Ellei ruoansulatus ole kunnossa, mitkään kosmeettiset aineet eivät auta. Vääränlaisten mikrobien vaikutuksesta suolessa kehittyy haitallisia yhdisteitä, joista osa päätyy suolen seinämin läpi verenkiertoon ja lopulta ihon kautta pois elimistöstä. Yksi ihon tehtävistä on juuri poistaa haitallisia aineita. Paraskaan iho ei kuitenkaan selviydy tehtävästä, jos se saa jatkuvasti liian vähän ravintoa. Haitta-aineet jäävät silloin ihoon, ja ne myötävaikuttavat finnien ja tulehdusten syntyyn.

Kun suolisto toimii normaalisti, kaikki ravintoaineet tulevat käytetyksi parhaalla mahdollisella tavalla. Ne imeytyvät suolesta verenkiertoon, ja elimet, siis myös iho, saavat sitä kautta kaiken tarvitsemansa. Myös haitalliset aineet kulkeutuvat nopeasti pois kehosta eivätkä voi aiheuttaa ikäviä reaktioita ihossa.


Aloitathan muutokset jo tänään ja ihosi sanoo «Kiitos»!

1 katselukerta0 kommenttia

Aiheeseen liittyvät päivitykset

Katso kaikki
bottom of page